1. Home
  2. Zuid-Afrikaweg 16G, Aalsmeer

Zuid-Afrikaweg 16G, Aalsmeer

Verkocht
€375.000,- exclusief BTW
Oppervlakte: 214 m2 bedrijfsruimte
Te koop wordt aangeboden een nieuwbouw bedrijfsruimte van twee etages, bestaande uit een grote ruimte op de begane grond van circa 107 m2, en een etage van eveneens circa 107 m2, derhalve tezamen circa 214 m2 VVO (Vrij Verhuurbaar Oppervlak).

ZUID-AFRIKAWEG 16G te AALSMEER

Te koop wordt aangeboden een nieuwbouw bedrijfsruimte van twee etages, bestaande uit een grote ruimte op de begane grond van circa 107 m2, en een etage van eveneens circa 107 m2, derhalve tezamen circa 214 m2 VVO (Vrij Verhuurbaar Oppervlak).
De bedrijfsruimte op de begane grond is zowel toegankelijk via een elektrisch bedienbare overheaddeur, alsmede via een loopdeur. De verdieping is bereikbaar via een vaste trap.

De afwerking van de bedrijfsruimte is in casco staat. Hierdoor heeft een koper nog de mogelijkheid om geheel naar eigen inzicht de indeling en afwerking van het pand te kiezen, die passend is bij zijn bedrijfsvoering.
Aan de voorzijde van het pand zijn twee eigen parkeerplaatsen gelegen.

Het pand vormt een onderdeel van het project ‘Layers’, een concept voor kleinschalige bedrijvenparken met een hoogwaardige en duurzame uitstraling. Layers maakt op haar beurt weer onderdeel uit van ‘Green Park Aalsmeer’ dat beoogt een bedrijvenpark te zijn dat plaats biedt aan bedrijvigheid die primair gerelateerd is aan de bedrijfstak voor sierteelt van bloemen en planten. De publiekrechtelijke bestemming is echter dermate ruim geformuleerd dat ook andere bedrijven tot en met milieucategorie 3.2 het bedrijfspand kunnen gebruiken. Meer informatie hierover kunt vinden op de website van de overheid: https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/

De bedrijfsruimte heeft op de begane grond aan de voorzijde zowel een elektrisch bedienbare overheaddeur als een loopdeur. Tevens is op de begane grond aan de voorzijde de meterkast gepositioneerd. Naast de meterkast is een vaste trap naar de etage. Onder de trap zit een aansluiting voor riool met het oog op de realisatie van een toiletruimte op die plek. Op de etage is een handmatig te openen raam.

De bedrijfsruimte bevindt zich verder in casco staat en is naar eigen wens en inzicht in te delen en af te werken.
De vloerbelasting is op de begane grond circa 1.000 kg./m2.
De vloerbelasting is op de etage circa 400 kg./m2.
De vrije hoogte op de begane grond is circa 3,7 meter.
De vrije hoogte op de etage is circa 3 meter.
De kozijnen op de etage zijn van aluminium met isolerende beglazing.
Voor het pand liggen twee parkeerplaatsen.
Aangezien het pand in casco staat is en onverwarmd, is er geen energielabel aanwezig.

De bedrijfsruimte is nieuw en in 2023 opgeleverd. Fiscaal gezien heeft er nog geen eerste ingebruikneming plaats gevonden, waardoor een levering belast met BTW en vrijgesteld van overdrachtsbelasting mogelijk is. Dit is een mooie kans voor een BTW-plichtige ondernemer, die de betaalde BTW van de bouw kan verrekenen.
De Vraagprijs is derhalve € 375.000,- exclusief BTW, kosten koper.

Het bedrijfspand is een appartementsrecht en derhalve onderdeel van een VVE (Vereniging van Eigenaars).
De VVE is op haar beurt lid van de Vereniging Parkmanagement Green Park Aalsmeer. De parkmanagement vereniging heeft als doel gemeenschappelijke zaken ten aanzien van het bedrijvenpark te organiseren, waaronder het beheer en onderhoud van het gemeenschappelijk gedeelte, alsmede het verlenen van faciliteiten aan leden zoals collectieve beveiliging en afvalmanagement.

De zakelijke lasten bedragen:
Servicekosten € 110,33 per maand.
Onroerende zaak belasting eigenaar € 559,35 (2023)
Rioolrecht € 180,63 per verdieping (2023)

Download hier de projectbrochure: Brochure Zuid-Afrikaweg 16G Aalsmeer

Menu